Skopelos Village Hotel Ιστορικά Μνημεία

ΚΡΑΤΗΣΗ

Σημαντικότερα ιστορικά μνημεία

Το Ενετικό κάστρο

  • Στην κορυφή του λόφου, πάνω από την πόλη της Σκοπέλου, βρίσκεται το Κάστρο, ένα παλιό ενετικό φρούριο χτισμένο στα ερείπια της αρχαίας ακρόπολης. Επισκευάστηκε από τους Ενετούς το 13ο αι. και σήμερα διασώζονται μόνο τα ερείπια του τείχους του.

Οι λαξευτοί τάφοι στα Σεντούκια

  • Τα περίφημα «Σεντούκια», οι μοναδικοί αυτοί αρχαίοι λαξευτοί τάφοι, βρίσκονται στο βουνό Καρυά της Σκοπέλου, ακριβώς πάνω από το Μοναστήρι του Αγ. Ευσταθίου. Σύμφωνα με θρύλους και λαϊκές δοξασίες, τα «Σεντούκια» κρύβουν πολλά μυστικά και θησαυρούς από τα αρχαία χρόνια. Η τοποθεσία αυτή προσφέρεται και για παρατήρηση, καθώς από εκεί μπορείτε να αγναντέψετε την Αλόννησο, την Εύβοια, τη Σκιάθο και το Πήλιο

Η παλιά Επισκοπή

  • Η Επισκοπή της Σκοπέλου βρίσκεται στη Χώρα. Πρόκειται για ένα ενετικό κτίσμα, το οποίο προοριζόταν για έδρα του Επισκόπου Σκοπέλου, αλλά έμεινε ημιτελές εξαιτίας της επιδρομής του πειρατή Μπαρμπαρόσα το 1538. Το 1949 αγοράστηκε από τους αδερφούς Δημητριάδη και στη συνέχεια διενεργήθηκαν εκεί ανασκαφές υπό την επίβλεψη του καθηγητή Α. Ξυγγόπουλου που έφεραν στο φως σπουδαία ευρήματα.

Το Ασκληπιείο, το θεραπευτήριο της αρχαίας Πεπαρήθου

  • Το Ασκληπιείο, ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της Σκοπέλου, είναι το αρχαιότερο ιερό του θεού της ιατρικής στο χώρο του Αιγαίου, καθώς χρονολογείται τον 4ο αιώνα π.Χ. Έπειτα από συνεχείς ανασκαφές, αποκαλύφθηκαν σπουδαία ευρήματα όπως αμφορείς, ερυθρόμορφα αττικά αγγεία, τμήματα αγαλμάτων και νομίσματα.

Οι Πύργοι

  • Βρίσκονται κυρίως στην περιοχή της Γλώσσας και αποτελούσαν αρχαίες αγροικίες. Σχετίζονται με την καλλιέργεια σιτηρών, με την παραγωγή κρασιού και λαδιού, ενώ παράλληλα λειτουργούσαν ως παρατηρητήρια για την προστασία των κατοίκων από τις επιδρομές πειρατών και ξένων εισβολέων.

Τα αρχαία τείχη του Πανόρμου

  • Στον οικισμό Πάνορμος, πάνω στο λόφο «Παλαιόκαστρο», υπάρχουν τα ερείπια μίας αρχαίας πόλης, η οποία διέθετε και οχυρωμένη Ακρόπολη. Στο εσωτερικό της ακρόπολης, που διαθέτει εξαιρετικά επιμελημένη τειχοδομία, έχουν γίνει ανασκαφές, οι οποίες αποκάλυψαν μεταξύ άλλων ένα εργαστήριο κατασκευής αμφορέων και ένα λάκκο εναπόθεσης άχρηστων αγγείων. Ένα μονοπάτι οδηγεί από την Ακρόπολη στο Σπήλαιο του Πανός, μοναδικό στη Σκόπελο μνημείο της λατρείας του Θεού.

Τα απομεινάρια των Ρωμαϊκών Λουτρών στο Λουτράκι

  • Το Λουτράκι αποτελεί το δεύτερο σε μέγεθος λιμάνι του νησιού. Στο λιμάνι του Λουτρακίου υπήρχε η τρίτη αρχαία πόλη της αρχαίας Πεπαρήθου, η Σελινούς. Στο λοφίσκο της περιοχής μπορεί κανείς να δει τα απομεινάρια της αρχαίας πόλης από τη ρωμαϊκή εποχή, καθώς και τα ρωμαϊκά λουτρά. Χαρακτηριστικό τους είναι το περίτεχνο μωσαϊκό δάπεδο, τμήμα του οποίου βυθίζεται στη θάλασσα.

Πληροφορίες ιδιωτικότητας.

Χρήση cookies και συναφών τεχνολογιών για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης.Διαγραφή

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗ ΟΛΩΝ

Περισσότερα για Όρους Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου